Ads by Google Ads by Google

Toe fa’atulai le ‘Samoa Bowl’ e le faigamalo a Lemanu-Talauega


Le afioga o le Kovana ia Lemanu Mauga ma le afioga i le Lt. Kovana Talauega Ale [ata: SN]

Pago Pago - AMERIKA SAMOA

 

I se pepa o fa’amatalaga mai le Ofisa o le Kovana, ua fa’ailoa ai le fa’afiafiaina o le Faigamalo a Lemanu-Talauega ma le atunu’u e fa’ailoa le toe fo’i mai o le Samoa Bowl. O le Samoa Bowl na uluai amataina i lalo o le faigamalo a Togiola i le tausaga e 2003, o se avanoa e faalauiloa ai meaalofa ma taleni tatou fanau aoga a le atunuu, ma toe foi mai ai le au taaalo Samoa mai Amerika i o latou agaifanua ma iloa ai a latou aganuu.

 

O le a talimalo Amerika Samoa i lenei polokalame ua fuafuaina mo Tesema 25, 2023 seʻia oo ia Ianuari 1, 2024. O le a saunia se faasologa auiliili i se taimi i luma.

 

Faatasi ai ma le galulue faʻatasi mai le Matagaluega o Aʻoga, o matou tagata taʻalo aʻoga i le lotoifale o loʻo sailia le faʻalauteleina o le faʻaalia i a latou taʻaloga taʻitasi, o le a maua le avanoa i se avanoa sili e faʻaalia ai o latou tomai ma taleni, aʻoaʻoina ni taʻiala fou aʻoaʻoga, fefaʻasoaaʻi manatu ma poto masani, ma fausia faauoga tumau.

 

O le Samoa Bowl o lenei tausaga o le a taunuu mai ai le au taaalo ma faiaoga mai fafo e auai ma tauva ma le tatou tagata taaalo i taaloga nei: Volipolo a Tamaitai; Soka ma le Softball.

 

O loo tulimatai atu le Malo o Amerika Samoa e talimalo i lenei faamoemoe ua leva ona faatalitali i ai.

 

AYFS AUAI AMERIKA SAMOA I LE TAAMILOSAGA I HAWAII

 

I se isi pepa o fa’amatalaga mai le Ofisa o le Kovana, ua fa’alauiloa ai American Youth Football Samoa (AYFS) Matai ua filifilia e fai ma sui o Amerika Samoa i le 7 on 7 Pylon Tournament (14 Under Division) e faia i le Farrington High School ia Aperila 1st ma 2nd. O le vaega e aofia ai le 14 tama taaalo, faiaoga ma le aufaigaluega.

 

O lo’o i Hawaii nei sui sinia o le Ofisa o le Kovana ia Loa Tuimavave T. Laupola ma sa ia momoli upu fa’amalosi i tama ta’aalo talavou ma talenia. “O le vaai atu ia te outou uma e tulai mai i lenei avanoa sili o se manumalo ua uma,” o le tala lea a Loa. 

 

Na ia fa’apea mai, “Ua e fa’amaualuga Amerika Samoa i le na’o lou i ai iinei. E fai ma sui o le afioga i le ali’i Kovana ia Lemanu Mauga ma le afioga i le Lt. Kovana Talauega Ale, e momoli atu ai le manuia tele. Ta'alo atamai, ta'alo fa'amaoni ma ta'alo ma le iloa o lo'o lagolagoina oe e Amerika Samoa uma ma matou te fa'amoemoe e fa'afeiloa'i oe i le fale."

 

“E mitamita le AYFS e fai ma sui o Amerika Samoa ma fa’afetaia le afioga i le ali’i Kovana ia Lemanu Mauga, Lutena Kovana Talauega Ale ma le malo o Amerika Samoa i la latou lagolagosua,” o le saunoaga lea a Victor ma Gloria Avalos. Saunoa atili Avalos, “Fa’afetai i pisinisi a le atunu’u ma matua mo le lagolagoina o tupulaga o Amerika Samoa.”

 

E toe foi mai le vaega ia Aperila 3, 2023.