Ads by Google Ads by Google

Tala i Taaloga

MANUMALO CANELO ALVAREZ ALFREDO ANGULO

 

I le fusuaga lea sa faia i le po o le aso Toanai i le Las Vegas i le MGM Grand Garden sa faaali uma ai le fusu a le tama Canelo Alvarez talu mai le la fusuaga ma Floyd Maywethear Jr. ia Setema i le tausaga lea ua te'a.

 

Na faaalia i Canelo i le po na fusu ai ma Floyd Jr. na 'ese lava le mea na tupu ia te ia, i le maua o le avanoa e lavea ai Mayweather Jr. ae le faia i ia se mea e lavea ai le siamupini, ae na o le talitali lava o tu'i ma sa'o na o mai ia Mayweather Jr. i le po lea o le la fusuaga i le tausaga na te'a nei.

 

Ao o le po o le aso Toanai lea na fetaui ai na ai ma Alfred Angulo, na toe vaaia ai le vave ma le malolosi o ona lima, e 'ai lelei lava ana faatautui (combination) i soo se taimi lava e faaaogaina ai. O le fusu lea na faapea uma tagata i le tausaga lea na te'a nei, ai o ia o se tagata muamua e faiaina ai Mayweather Jr.

 

Na iloa i le po lenei le vave tele o Canelo Alvarez i le la fusuaga ma le alii fusu o Alfredo Anugulo i le uma ona foi mai ana mea e tolu taimi uma lava ae faatoa pa'i atu le tu'i a le Angulo.

 

UA PIKI E ENELAGI IA JACK CLIFFORD

 

Ua pikiina e Enelagi le kapeteni a le Junior World Champion lea o Jack Clifford e avea nei ma sui o le Ta'i Toafitu i le taimi nei i lalo o le vaavaaiga a le latou faiaoga o Simon Amors mo isi vae o le Fitu i Japan ma Hong Kong i le vaiaso lea (Mati 22-23) soso'o ai ma Hong Kong (Mati 28-30).

 

O le alii lea o Jack lea e taaloga i le No. 8 lea sa na kapeteniina le 'au i le Ipu o le Lalolagi i lalo o le ta'i 20 tausaga i le 2013, e o faatasi ma le isi tama o Alex Gray o le isi foi kapeteni o le 'au lava lea i le tausaga 2012.

 

Ua filifilia ai ma alii nei o Sam Stanley (O le newphew a Joe Stanley (second five All Blacks) le tama Samoa lea na taaoga i le uluai Ipu o le Lalolagi 1987), Sam Blankchet (Exeter Chiefs), Jack Walsh (Blackheath) o i latou fou nei i le Fitu a Enelagi.

 

O le to'afa lenei o le a o uma i Japan ma Hong Kong, na faia le latou taataitai ma le 'au o tagata e fai a latou konekarate ma o tama o le 'au Enelagi na malo ai le 'au a le 'au laiti lea e 31-17.

 

O le kapetenei o le Fitu lea o Tom Mitchell, o le latou 'au o loo tulaga fa (4) i le faasologa o tulaga i le taamilosaga, na fai mai le upu a le faiaoga o Simoa Amors, “O se avanoa lelei lenei oute faafetai ai i le tama pei Jack Clifforf i lona amanaia ma lona kalapu o le Harlequins i le mafai ona aumaia le latou tama taaloga lea e alu i le fitu.”

 

UA FAATAATIA NEI LE LU'I A PETER QUILLIN E SOO SE SIAMUPINI LAVA O LE MIDDLEWEIGHT

 

O Peter Quillin ua faataatia nei lona lu'iina o le siamupini uma i le latou 'aupaga i fia fusu ia ia, o Peter Quilin o le siamupini i le siamupini i le isi fusi o le WBO i le paga o le 'middleweight' poo le 160 pauna.

 

O lea la ua faataatia nei lana luiina o siamupini uma ae alo atu i le alii o Lukas Konecry ua (54-4-23 KOs) i Washington D.C. i le falefusu e igoa o le DC Amory i lana puipuiga faatolu mai o lona fusi. O Peter Quillin ua 30 tausaga o lona soifuaga ma ua (30-0-22KOs) ma e fai mai isi tagata e fiafia e 'ao tagata fusu, e lelei lava lana fusu ae o le mea e le'i i ai lava se tagata lelei e faafetaui ia.

 

E le po lea e fus ai foi ai foi Bernard Hopkins le siamupini o le paga mamafa mama (light heavyweight) ma le Beibut Shumenov i le Showtime.

 

"O au oute iloaina lava le fiafia o le toatele ia te 'au, ai ona o uiga e le tautala lava, a fanau mai lava le tagata ia e le tautala e le fiafia ia i le tautala, ae faatino i totonu o le maea lea e mananao i ai tagata."

 

Faaliliu: Toleafoa Haserota Auvaa